Blog

Klaszterünk meglátogatta az Automotive Campust a hollandiai Helmondban

A kétnapos tanulmányút célja az volt, hogy a klaszter tagjai megismerhessék Hollandia egyik legkreatívabb és innovatívabb központjának kezdeményezéseit és projektjeit a hálózatba kapcsolt és automatizált közlekedés területén.

Tovább olvasom

A Zone Klaszter is tagja az új, városi mobilitásra fókuszáló EIT Innovációs Közösségnek

Az EIT Innovációs Közösségek olyan dinamikus és kreatív partnerségek, amelyek célja, hogy az európai innovációs és a vállalkozói szellemet felhasználva megoldásokat találjanak a nagy innovációs potenciállal rendelkező területeken meglévő társadalmi kihívásokra. Ahogy a konzorcium mottója ("Mobilitás élhető városi terekért") is szemlélteti, az együttműködés a közlekedés javítására, a közösségek összekapcsolására, a vállalkozások kiszolgálására és a közterületek átformálására irányul.

Tovább olvasom

Klaszterünk megkezdte középtávú stratégiájának végrehajtását

Klaszterünk 2019 évi munkaterve már a tavaly elfogadott középtávú Klaszterstratégia alapján került kialakításra. Ennek részeként, megalakultak tematikus - innovációs, oktatási és szabályozási - munkacsoportjaink és megkezdték munkájukat.

Tovább olvasom

Nemzetközi regionális fejlesztési együttműködés az európai intelligens közlekedési ipar fejlesztése érdekében

Klaszterünk Zala térségének képviseletében idén januártól vesz részt az Európai Biztonságos és Fenntartható Ipari Modernizációs Platform együttműködésben, amelynek célja a résztvevő régiók versenyképességének javítása, az egyes regionális fejlesztési elképzelések nemzetközi szinten történő összehangolása.

Tovább olvasom

Innovációs projektek előkészítése az Európai Városi Közlekedési Kezdeményezés keretében

Tagjaink igényei alapján idén tavasszal megkezdtük innovációs projektek előkészítését. Ennek érdekében valamennyi Tagunkat március-április folyamán emailben és személyesen is megkerestünk, hogy bemutassuk a lehetőségeket és felmérjük az igényeket.

Tovább olvasom

Zalaegerszegi tanulmányút az oktatási munkacsoporttal

Idén májusban az oktatási munkacsoport részére tanulmányutat szerveztünk Zalaegerszegre, az épülő Járműipari próbapályára, amelyhez az Autóipari Próbapálya Zala Kft. biztosította a helyszínt.

Tovább olvasom

Klaszterünk három új taggal bővült

2018-ban és 2019 első felében Közgyűlésünk három új tag belépési szándéknyilatkozatát hagyta jóvá.

Tovább olvasom

Gratulálunk 125 éves Klaszter Tagunknak

Idén májusban az ÉMÁSZ 125 éves évfordulója alkalmából Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági elnöke, Miskolcon mutatta be az innogy csoport intelligens energetikai megoldásait, illetve egy okos oszlopot is felavatott, ezzel is hozzájárulva a 21. századi integrált energetikai szolgáltatások hazai elterjedéséhez.

Tovább olvasom

III. Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás, Konferencia, Zalaegerszeg

Klaszterünk képviseltette magát a III. Mobil Járműipari és Logisztikai Szakkiállításon, Konferencián, Zalaegerszegen a Járműipari Tesztpályán.

Tovább olvasom

Elfogadta középtávú stratégiáját a Zalai Önvezető Jármű Klaszter

A vezető hazai infó-kommunikációs, energetikai, járműipari és légi közlekedésicégek együttműködésével létrehozott Zalai Önvezető Jármű Klaszter elfogadta középtávú stratégiáját, ahol küldetésként határozta meg, hogy a Klaszter a jövő mobilitási megoldásainak és infrastruktúráinak meghatározó európai szakmai bázisa kíván lenni.

Tovább olvasom

A Zalai Önvezető Jármű Klaszter találkozott a kínai-izraeli delegációval

2018. november 23-án a pekingi Haidan Kerületi Bizottság és az izraeli Tel Aviv-ból érkező Compass Ventures Group küldöttsége látogatást tett Budapesten, ahol többek között napirenden szerepelt a Zalai Önvezető Jármű Klaszter és annak céljainak bemutatása is.

Tovább olvasom

A zalaegerszegi tesztpálya a digitalizáció és innováció középpontjában

A nemzetközi szinten is elismert, az infokommunikáció leggazdagabb portfólióját felvonultató hazai rendezvényen a digitalizáció és innováció volt a kiemelt téma, ahol a Zala ZONE Tesztpálya több előadásban is megemlítésre került, mint az innovációs tevékenységek hazai megvalósításának egyik alapköve.

Tovább olvasom

Klaszter alakult az önvezető járművek hazai fejlesztésére

Nagykanizsa, 2018. január 12., péntek (MTI) - Informatikai, elektronikai és járműipari cégek részvételével megalakult a Zalai Önvezető Jármű Klaszter, amelynek célja az intelligens közlekedési rendszerek kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitásainak összekapcsolása - közölte az egyik kezdeményező, a T-Systems Magyarország Zrt. pénteken az MTI-vel.

Tovább olvasom