TEVÉKENYSÉGEINK


Klaszterünk célja a kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitások intézményesített összekapcsolása
az intelligens közlekedési rendszerek terén

TEVÉKENYSÉGEINK


Klaszterünk célja a kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitások intézményesített összekapcsolása az intelligens közlekedési rendszerek terén

SZABÁLYOZÁSI ÉS
MÓDSZERTANI TEVÉKENYSÉGEK
TÁMOGATÁSA
MAGYARORSZÁGI INTELLIGENS
SZAKOSODÁS ÉS INNOVÁCIÓS
ÖKOSZISZTÉMA MEGALAPOZÁSA
DEMONSTRÁCIÓS-
ÉS MINTAPROJEKTEK
MEGVALÓSÍTÁSA
OKTATÁS,
KÉPZÉS ÉS
SZEMLÉLETFORMÁLÁS
 • SZABÁLYOZÁSI ÉS MÓDSZERTANI
  TEVÉKENYSÉGEK TÁMOGATÁSA


  CÉLUNK:
  A mobilitás, a kapcsolódó energetika, az energiaellátás és az info-kommunikáció konvergens területeinek szakmai tanácsadó és szabványosító szervezetének létrehozása a Kárpát-medencére vonatkozó Európai Uniós ajánlások és irányelvek figyelembevételével.

  TEVÉKENYSÉGEK:
  A klaszter létrehozta a szabályozási / módszertani munkacsoportot a tagok képviselőiből, akik két tematikus munkacsoport létrehozásáról (Mobilkommunikáció; E-mobilitás és energiaellátás) döntöttek.

  PROJEKTEK:

  Pro-Maas

 • MAGYARORSZÁGI INTELLIGENS SZAKOSODÁS ÉS INNOVÁCIÓS ÖKOSZISZTÉMA MEGALAPOZÁSA


  CÉLUNK:
  Olyan mobilitási iparági / szolgáltatói technológiai és innovációs terület létrehozása, amely Európai Uniós szinten is jelentős a Zala régióban. Ennek elérése érdekében a Zala Megyei Önkormányzat a Zalai Önvezető Jármű Klaszter támogatásával részt vesz a biztonságos és fenntartható mobilitás tematikus területén létrehozott S3 - ipari modernizációs platform munkájában.

  TEVÉKENYSÉGEK:
  A klaszter partnerként segítséget nyújt Zala Megye Önkormányzatának a Zalai Innovációs Ökoszisztéma fejlesztésének előkészítéséhez, az Infrastruktúra Fejlesztési és Üzleti / Finanszírozási Koncepció létrehozásához, valamint az intelligens specializáció regionális innovációs stratégiáján alapuló projektek megvalósításához.

  PROJEKTEK:

  E3MOBI
  CALL4SMS

 • DEMONSTRÁCIÓS- ÉS MINTAPROJEKTEK MEGVALÓSÍTÁSA


  CÉLUNK:
  Olyan működőképes és gazdaságilag önfenntartó innovációs kísérleti projektek kifejlesztése, amelyek jelentős külső támogatás nélkül értékesíthetők, más városokba és régiókba is átvihetők, replikálhatók és jövőbeni állami adóbevételeik és gazdasági fejlesztési hozzájárulásuk fényében politikai támogatásban részesülhetnek.

  TEVÉKENYSÉGEK:
  A klasztertagok és más érdekelt felek aktuális igényeinek feltérképezése, az EIT Urban Mobility KIC stratégiai fejlesztéseinek támogatása. Partnerségek létrehozása az innovációs projektek megvalósításához a kidolgozott stratégiákkal összhangban. A projektmenedzsment támogatása ezen projektek terjesztésére, a legjobb gyakorlatok cseréje és a tudásátadás támogatása.

  PROJEKTEK:

  ANTI-TRASH
  CALL4SMS

 • OKTATÁS, KÉPZÉS ÉS
  SZEMLÉLETFORMÁLÁS


  CÉLUNK:
  Magyarországi központú HR háttér biztosítása a klaszter stratégiai pilléreinek támogatása érdekében olyan kompetencia alapú felnőttoktatás elindításával, amely megfelel a megnövekedett vagy új képzési igényeknek (pl. az 5G, az info-kommunikáció, a hálózatba kapcsolt, automatizált és e-mobilitás területein), figyelembe véve a klasztertagok munkaerő-szükségleteit is.

  TEVÉKENYSÉGEK:
  A klaszter oktatási / képzési munkacsoportja az új, innovatív képzési programok létrehozásának és megvalósításának támogatására jött létre a klasztertagok jövőbeli alkalmazottainak oktatásának megkönnyítése, valamint a képzési lehetőségek megteremtése érdekében.

  PROJEKTEK:

  UMI ( MDTProS)
  RECIPE4MOBILITY