Újabb két képzéssel rukkol elő a ZONE Klaszter

Újabb két képzéssel rukkol elő a ZONE Klaszter

Újabb két képzéssel bővült Járműipari Képzési Programunk, amelynek e-learning oktatása augusztusban indul, gyakorlatorientált személyes tréningjeink pedig szeptemberben startolnak el.

Járműipari Képzési Programunk első fázisában három kurzust indítunk saját fejlesztésű tananyagaink blended típusú oktatásával. Mindhárom képzés egy e-learning tananyagot és egy személyes tréning alkalmat foglal magában.

Aktuális képzéseink:

  1. Elektromos Járművek Magasfeszültségű Rendszerei – Tudatosság és munkavédelem
  2. Hogy lesz ötletből üzleti növekedés? – Innováció a Design Thinking szemüvegén át
  3. Mit ró a vállalatokra az új ESG törvény? – ESG alapú döntéshozatal

Az „Elektromos Járművek Magasfeszültségű Rendszerei – Tudatosság és munkavédelem” nevű kurzusunk pilot oktatása már elkezdődött, ezt a tréningprogramot elsősorban a nap mint nap elektromos járművek környezetében tartózkodó fizikai dolgozók részére alakítottuk ki, de természetesen mindenki számára hasznos, akik bármilyen formában érintettek a témában (akár elektromos autó használók, vezetők számára is).

A tervezett „Hogy lesz ötletből üzleti növekedés? – Innováció a Design Thinking szemüvegén át” képzésünk elsősorban a termék- és szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozó, K+F tevékenységben érintett szakemberek számára kínál lehetőséget a Design Thinking alapjainak megértésére, és gyakorlati alkalmazásának tesztelésére.

Napjainkban a járműipart érő kihívásokra számos módon reagálhatnak a vállalatok, ezek közül az egyik a Design Thinking módszertan. Ennek keretében a célok pontos maghatározása történik meg a vállalkozások döntéshozóival együttműködve. Ennek a módszertannak az oktatása keretében a résztvevő járműipari szakemberek konkrét, valós problémák megoldásán munkálkodnak majd szakértőinkkel.

A „Mit ró a vállalatokra az új ESG törvény? – ESG alapú döntéshozatal” képzésünk pedig az egyre több céget érintő ESG szabályozás lényegét, hosszú távú jelentőségét mutatja be, illetve betekintést kínál a zöld befektetések világába.

A jelenlegi trendek alapján az egyik legfőbb pénzügyi befektetési szempont a környezeti, társadalmi és irányítási, vagyis az ESG – felelősség vállalás megléte egy vállalkozásnál. Minél inkább elkötelezett egy ipari szerepelő az ESG vállalások terén, annál nagyobb esélye lesz a jövőben befektetéseket eszközölnie. Képzési tervünk során az alapok elsajátítására és a gyakorlati kompetenciák kiépítésére koncentrálunk, és igyekszünk meglévő problémákra megoldási javaslatokat nyújtani. A tréning gyakorlati fázisában jövőbeli a fejlesztési irányok kérdésköre is felszínre kerülhet: minél nagyobb társadalmi felelősséget tud vállalni egy vállalat, annál kedvezőbb piaci forrásokat tud becsatornázni saját fejlesztéseibe, finanszírozásába.

Fenti három képzésünk a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával megvalósuló „Járműipari Kihívások – Kompetencia Fejlesztés” projektünk eredménye. A projektet a járműipari versenyképességi stratégia hatékony megvalósításának elősegítése érdekében indítottuk el. A projekt keretében hazai járműiparban zajló trendeket egy átfogó iparági kutatás során térképeztük fel. A kutatás középpontjában a járműipart érintő szabályozói változások és üzleti perspektívák vizsgálata, valamint az iparági kompetenciamátrix és a jelenlegi kompetenciahiányok (skill-gap analízis) azonosítása állt. Emellett a projekt fontos része volt a munkaerő transzformáció alapkövetelményeinek és eszközeinek meghatározása. Az iparági elemzés alapján egy komplex, innovatív képzési pilot programot dolgoztunk ki, amely képes megfelelő válaszokat adni a fenti kihívásokra, és segíteni a munkavállalók és a munkáltatók alkalmazkodását. A ZONE Klaszter járműipari munkaerőtranszformációra vonatkozó programjáról további információkat itt találhat.