ZONE Klaszter Akcelerátor program


ACCELERATOR

A ZONE KLASZTER MOBILITÁST AKCELERÁLÓ PROGRAMJA

A 2020 óta sikeresen futó Akcelerátor programunkat egy konzorcium keretében folytatjuk. Az EIT Urban Mobility támogatásával a program keretein belül a konzorcium tagjai egy hat hónapos akcelerátor programot alakítanak ki olyan „seed” és „early-stage” startupok számára, amelyek a városi mobilitás kihívásaira keresnek megoldást. A korábbi évekhez képest a program dinamikusan változott, így már téma területek szerint akceleráljuk a startupokat.

A ZONE Klaszter az energia és a “public realm” témába illeszthető startupok akcelerásáért felel egész Európában. A kiválasztott startupok bekapcsolódhatnak több Európai helyszínen egy helyi akcelerátorba, kapcsolatépítési- és mentorálási lehetőséget kapnak és tanulmányutakon vehetnek részt. Ezen kívül a startupok tesztelhetik mobilitási innovációkat a városokban (például a City Clubban résztvevő városokban) és más partnereknél. A korábban felsorolt lehetőségek mellett az induló vállalkozások támogatásokat is kaphatnak és felkészítik őket további beruházásokra.

A programban való részvétel előnyei:

- 2.500€ értékű utazási utalvány csapatonként

- Részvétel olyan belső és magas szintű startup rendezvényeken, mint például a SpinLab Kick-off rendezvény (Lipcse, Németország), a Disraptors Startup Summit (Prága, Csehország), a Tomorrow.Mobility (Barcelona, Spanyolország) és a Startup Bootcamp (Budapest, Magyarország).

- Egyéni coaching és mentorálás iparági szakértők és tapasztalt alapítók által.

- Szakértői webináriumok és workshopok

- A program partnerei által nyújtott, akár 25.000€ értékű támogató szolgáltatások

- Fokozott láthatóság a pitching-rendezvényeken és a programpartnerek hálózatán, az EIT Urban Mobility portfólióján és a közösségi médiakommunikáción keresztül.

- Befektetőkhöz való hozzáférés VC-hálózatokon és pitcheken keresztül.

- Hozzáférés az EIT Urban Mobility befektetési kezdeményezéseihez és finanszírozási eszközeihez.

További információk a programról itt.

Az Accelerator program vezető partnere:

  • ZONE Klaszter

További partnerek:

Oktatási- és kutatóintézetek, startup akcelerátorok:

  • E-Accelerator, z.u. – PowerHUB Accelerator
  • SpinLab - The HHL Accelerator