TEVÉKENYSÉGEINK


Klaszterünk célja a kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitások intézményesített összekapcsolása
az intelligens közlekedési rendszerek terén

TEVÉKENYSÉGEINK


Klaszterünk célja a kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitások intézményesített összekapcsolása az intelligens közlekedési rendszerek terén

SZABÁLYOZÁSI ÉS
MÓDSZERTANI TEVÉKENYSÉGEK
TÁMOGATÁSA
MAGYARORSZÁGI INTELLIGENS
SZAKOSODÁS ÉS INNOVÁCIÓS
ÖKOSZISZTÉMA MEGALAPOZÁSA
DEMONSTRÁCIÓS-
ÉS MINTAPROJEKTEK
MEGVALÓSÍTÁSA
OKTATÁS,
KÉPZÉS ÉS
SZEMLÉLETFORMÁLÁS
 • SZABÁLYOZÁSI ÉS MÓDSZERTANI
  TEVÉKENYSÉGEK TÁMOGATÁSA


  CÉLUNK:
  Fontosnak tartjuk, hogy a városokat felkészítsük a biztonság és a fenntartható városi mobilitás új paradigmájára. Például, intelligens sebességtámogató rendszerek (ISA)-n keresztül, amelyek 2022-től az EU-ban forgalomba kerülő összes járműre kötelezőek, lehetővé teszik a sebességre való figyelmeztetést, és bizonyos esetekben a sebesség automatikus csökkentését és betartását.

  TEVÉKENYSÉGEK:
  A ZONE Klaszter mind a technológiai megoldásokon, mind az felmérési részen dolgozik. Az európai városok súlyos problémákkal küzdenek a közúti forgalom nagyfokú torlódásai miatt ezekre is keressük a megoldásokat kicsiben és nagyban.

  PROJEKTEK:

  CELESTE

 • MAGYARORSZÁGI INTELLIGENS SZAKOSODÁS ÉS INNOVÁCIÓS ÖKOSZISZTÉMA MEGALAPOZÁSA


  CÉLUNK:
  Olyan mobilitási iparági / szolgáltatói technológiai és innovációs terület létrehozása, amely Uniós szinten is jelentős. Ennek érdekében a ZONE Klaszter aktívan részt vesz a mobilitás modernizálásában.

  TEVÉKENYSÉGEK:
  Azonosítjuk megfelelő innovatív mobilitási megoldásokat; innovatív mobilitási megoldások működéséhez szükséges követelményeket terjesztük amely magában foglalja a folyamatokat és készségeket; Acceleráljuk a megoldások megvalósítását az üzleti és pénzügyi iránymutatás és párkeresés révén; megosztjuk a levont tanulságokat és a bevált gyakorlatokat, hogy lehetővé tegyük a széles körű és gyors replikációt.

  PROJEKTEK:

  Innovacity 4.0 Reciprocity

 • DEMONSTRÁCIÓS- ÉS MINTAPROJEKTEK MEGVALÓSÍTÁSA


  CÉLUNK:
  Olyan működőképes és gazdaságilag önfenntartó innovációs kísérleti projektek kifejlesztése, amelyek jelentős külső támogatás nélkül értékesíthetők, más városokba és régiókba is átvihetők, replikálhatók és jövőbeni állami adóbevételeik és gazdasági fejlesztési hozzájárulásuk fényében politikai támogatásban részesülhetnek.

  TEVÉKENYSÉGEK:
  A klasztertagok és más érdekelt felek aktuális igényeinek feltérképezése, az EIT Urban Mobility KIC stratégiai fejlesztéseinek támogatása. Partnerségek létrehozása az innovációs projektek megvalósításához a kidolgozott stratégiákkal összhangban. A projektmenedzsment támogatása ezen projektek terjesztésére, a legjobb gyakorlatok cseréje és a tudásátadás támogatása.

  PROJEKTEK:

  REMOBILISE
  CELESTE

 • OKTATÁS, KÉPZÉS ÉS
  SZEMLÉLETFORMÁLÁS


  CÉLUNK:
  Az oktatás és a vállalkozásalapítás közötti szakadék áthidalása a vállalkozói, innovációs és mobilitási kulcskompetenciák biztosítása a potenciális vállalkozók, szakemberek és az EIT városi mobilitás témái iránt érdeklődő polgárok számára.

  TEVÉKENYSÉGEK:
  A legmodernebb startupok, vállalatok, iparági szereplők és városok valós tapasztalataira összpontosító, kiváló minőségű audiovizuális anyagokon keresztül, amelyeket a tudás demokratizálását szolgáló online platformon (MooC) keresztül terjesztünk, elősegítjük a különböző profilú és hátterű emberek digitális közösségének kialakulását azzal a céllal, hogy az EIT Urban Mobility befolyását és közösségét bővítsük.

  PROJEKTEK:

  MOBINNO-EXPERIENCES