INTonomous


INTonomous


INTonomous

INTERNATIONALISATION FOR AUTONOMOUS DRIVING ACTORS

Az INTernationalisation for Autonomous Driving actors (INTonomous) egy 24 hónapos projekt, amelynek célja az autonóm vezetésben aktív kkv-k támogatása, hogy stratégiai, nemzetközi piacokon megjelenhessenek. Összhangban a COSME programjával, az INTonomous projekt a következőket tűzte ki célul:

- európai együttműködési hálózat kiépítése olyan kkv-k számára, amelyek az autonóm vezetéssel, a technológiai és kereskedelmi kiegészítő tevékenységgel, valamint az európai versenyképesség fejlesztésével kapcsolatos ágazaton alapul a tevékenységük;

- Lehetőségeket kell biztosítani a kkv-knak, hogy jobban megértsék az önvezetésben stratégiai nemzetközi piacokat (1. Kanada, 2. Egyesült Államok, 3. Egyesült Arab Emírségek) és oktatni őket annak érdekében ezen országok piacainak belépési korlátait könnyebben át tudjanak lépni;

- a kiválasztott országokba tanulmányutakat szervezni, amelyek lehetőséget adnak számukra a piac megértésére a valós piaci környezetben, valamint elérni a stratégiai kulcsfontosságú szereplőket és az érintett partnereket. Ez két szakaszban történik meg.

1. szakasz: a vállalatok azonosított igényeire és céljaira reagáló szolgáltatásokból és tevékenységekből álló „Accelerator” program biztosítja az európai kkv-k számára a megfelelő eszközöket, hogy eljuthassanak az adott országba.

2. szakasz: Nemzetközi tanulmányutak a kkv-k egyedi igényeire összpontosítva, amely célja, hogy segítse a nemzetközi együttműködés és a szoros üzleti kapcsolatok kialakítását.

Ezek a missziók segítenek nekik elérni a célországban működő vállalatokat és start-up-okat. Az INTonomous segíti a részt vevő klasztereket abban, hogy kapcsolatot létesítsenek a releváns külföldi partnerekkel, és megteremtsék támogató hálózatukat az autonóm vezetési érdekelt szereplők számára. Az INTonomous projektnek 6 klaszter a tagja a következő országokból: Franciaország, Olaszország, Németország, Svédország, Magyarország és Csehország.

A projektben résztvevő szervezetek

  • ZONE Klaszter (Magyarország)
  • Mov’eo (Franciaország)
  • Fondazione Torino Wireless (Olaszország)
  • Media Evolution Southern Sweden AB (Svédország)
  • BWCON GMBH (Németország)
  • Moravskoslezsky Automobilovy Klastr OS (Csehország)