InnovaCity 4.0


InnovaCity 4.0


InnovaCity 4.0

Az InnovaCity projekt célja, hogy megvalósítható megoldásokat keressen a városi mobilitás kihívásaira a Design Thinking módszertan segítségével. A diákok, az önkormányzatok, az egyetemek, a neves vállalatok és a startupok képviselői pedig csapatokat hoznak létre, hogy felhasználó központú módszerekkel oldják meg ezeket a valós városi mobilitási kihívásokat. A projekt kiemelt célcsoportja a 18 és 25 év közötti fiatalokból áll, akik csapatokat alkotva egy egy napos workshopon vehetnek részt, ahol szakértők segítségével megismerkednek a Design Thinking módszertannal és közösen keresnek innovatív és felhasználóközpontú megoldást egy-egy város kihívására. A nap végét egy verseny zárja, ahol a csapatok röviden bemutathatják az ötletüket. A régió legjobb három csapata különféle díjakban részesül. A legjobb csapat felkészülését mentorok és szakemberek segítik a nyár folyamán. A győztes csapattagok lehetőséget kapnak arra, hogy ötletüket prezentálva potenciális befektetőket és partnereket találjanak az ITS Global Week-en.

2020-ban a projekt partnerek három workshopot rendeztek; négy város (München, Barcelona, Helsinki és Tel Aviv) által megadott kihívásokon dolgozhatott összesen több mint 70 résztvevő.

2021-ben az InnovaCity egy páneurópai programmá bővült: hat európai város köztük Debrecen, egy-egy online workshopnak adott otthont.Több mint 25 résztvevővel szoros versenyben végül 2021-ben a Debreceni DeBez csapat nyert, akik pedig ki is jutottak az ITS Global Week keretében szervezett Hamburgi döntőre októberben.

https://youtu.be/FcnFAK30WxY

A program folytatódik 2022-ben is.

Projekt partnerek:

  • Aalto University Executive Education (Finnország)
  • Technion - Israel Institute of Technology (Izrael)
  • Technical University of Catalonia (Spanyolország)
  • UnternehmerTUM GmbH (Németország)
  • NextMove (Franciaország)
  • Zone Klaszter (Magyarország)