Klaszterünk részt vesz az INTonomous projektben

A ZONE Cluster része a nyertes INTernationalisation for Autonomous Driving actors (INTonomous) kezdeményezésben, amely egy 24 hónapos projekt. Ennek célja az autonóm vezetésben aktív kkv-k támogatása az azonosított stratégiai piacokon való nemzetközi érvényesüléshez. A COSME programjával összhangban az INTonomous céljai a következők:

európai együttműködési hálózat kiépítése olyan kkv-k számára, amelyek az autonóm vezetéssel, a technológiai és kereskedelmi kiegészítő tevékenységgel, valamint az európai versenyképesség fejlesztésével kapcsolatos ágazaton alapul a tevékenységük;
lehetőséget biztosítani ezeknek a kkv-knak az azonosított stratégiai nemzetközi piacok (1. Kanada, 2. USA, 3. Egyesült Arab Emírségek) jobb megértéséhez és ezeknek az országok piacaira való bejutás elősegítéséhez
szervezzen a kkv-k számára célzott tanulmányutakat a kiválasztott országokba, és lehetőséget adjon számukra a piac megértésére a valós piaci környezetben, valamint a kkv-k számára hozzáférést biztosítani a stratégiai kulcsfontosságú szereplőkhöz és az érintett partnerekhez.

Az INTonomous projektben 6 klaszter vesz részt, amelyet a következő országot képviselnek: Franciaországot, Olaszországot, Németországot, Svédországot, Magyarországot és Csehországot.