Elindult a RECIPROCITY projekt az innovatív mobilitási koncepciók Európában történő replikációjának elősegítése érdekében

A héten elindult RECIPROCITY projekt segíti a városokat abban, hogy az éghajlattól függő, összekapcsolt multimodális csomópontokká váljanak az intelligens és tiszta mobilitás érdekében. Ennek elérése érdekében legalább 20 városban és településen kezdeményez és támogat replikációs projekteket, amelyek mérete, helye, urbanizációs foka és mobilitási igénye eltér. Ezeket a területeket fel fogják látni a szükséges eszközökkel, ismeretekkel és kapcsolatokkal a meglévő innovatív mobilitási megoldások megismétlésének felgyorsításához.

Az R-Tech (Németország) által koordinált projektben 10 partner vesz részt, beleértve klasztereket és kutatóintézeteket Európa-szerte, az INEA, az EU Innovációs és Hálózati Végrehajtó Ügynökségének hatáskörében.

„Számos kísérleti projekt sikere ellenére még mindig van hiányosság az innovatív mobilitási megoldások különböző kontextusokba, városokba vagy régiókba történő átvitele terén. A RECIPROCITY azáltal, hogy támogatja a városokat az egész folyamat során – az ötlettől a megvalósításig – segíti a városokat ennek a hiányosságnak az áthidalásában és a replikáció elterjesztésében Európában” – mondja Uwe Pfeil, az R-Tech GmbH klasztermenedzsere és a RECIPROCITY koordinátora.

A RECIPROCITY négy lépcsős replikációs keretet alkalmaz, amely segíti a városokat és az önkormányzatokat: Azonosítsák megfelelő innovatív mobilitási megoldásokat, a mobilitás valamennyi érintett szereplőjével és polgárával együtt; Tanuljanak az innovatív mobilitási megoldások működéséhez szükséges követelményekről, folyamatokról és készségekről; Accelerálják e megoldások megvalósítását az üzleti és pénzügyi iránymutatás és párkeresés révén; végül Megosszák a levont tanulságokat és a bevált gyakorlatokat, hogy lehetővé tegyék a széles körű és gyors replikációt.

A klaszterek és a városi hálózatok bevonásával a projekt során a városok és önkormányzatok szélesebb köre is részt vesz az együttműködésben, így növelve az Európa-szerte gyakorolt hatást.

Az érdeklődők a LinkedIn és a Twitter segítségével követhetik nyomon a projekt előrehaladását.

A RECIPROCITY konzorcium 10 partnerből áll:

  • R-Tech, E-Mobility Cluster Regensburg (Németország)
  • European Regions Research and Innovation Network (Belgium)
  • Greenovate! Europe (Belgium)
  • NextMove (Franciaország)
  • ZONE Klaszter (Magyarország)
  • Istanbul Okan University (Törökország)
  • Business Upper Austria – OO Wirtschaftsagentur GmbH (Ausztria)
  • Regionalni rozvojova agentura Plzenskeho kraje, o.p.s. (Csehország)
  • Instituto Aragonés de Fomento (Spanyolország)
  • Helsinki-Uusimaa Regional Council (Uudenmaan liitto – Nylands Förbund) (Finnország)

 

Kapcsolat

Projekt koordinátor:

Uwe Pfeil, R-Tech GmbH

uwe.pfeil@techbase.de

 

Sajtó- és médiakérdések:

Martin Stroleny, Greenovate! Europe

m.stroleny@greenovate-europe.eu