MOBINNO-EXPERIENCES, egy innovatív projekt, amelynek célja a kulcskompetenciák fejlesztésése a mobilitási szektor vezetőinek tapasztalatai alapján

A MOBINNO-EXPERIENCES projekt áprilisban indult Spanyolországban, Franciaországban és Magyarországon, hogy lecsökkentse az oktatás és az üzleti vállalkozások gyakorlati létrehozása közötti tudásbeli különbségeket a mobilitás területén. A projektet az EIT Urban Mobility finanszírozza, amely egy innovációs közösség az European Institute of Innovation and Technology (EIT) támogatásával.

A MOBINNO-EXPERIENCES projekt keretein belül a partnerek olyan kiváló minőségű audiovizuális anyagokat hoznak létre, amelyek startupok, vállalatok, iparági szereplők és városok valós tapasztalataira fókuszálnak. Az érdeklődők ezeket a tartalmakat egy online platformon (MooC) keresztül érhetik el, így létrejön egy digitális közössége a mobilitás és az innováció területén. A projekt segítségével fejleszthetik a képességeiket a jövő vállalkozói, akik hamarosan elindítják mobilitási startupjukat, ezáltal segítve a városi mobilitás fejlődősét. A kurzus elvégzésével a hallgatók az alábbi területeken szerezhetnek új ismereteket: innovációs stratégiák, a mobilitási kihívások és a vállalkozói szemléletmód kialakítása.

A CARNET által vezetett MOBINNO EXPERIENCES célja a valódi tapasztalatokra összpontosító, kiváló minőségű audiovizuális anyagok megosztása, ezáltal az akadémia és az üzleti vállalkozások közötti tudásbeli szakadék lecsökkentése. A projekt során az érdeklődő potenciális vállalkozók, szakemberek és városi polgárok kulcsfontosságú kompetenciákat sajátíthatnak el a vállalkozói képességekhez, innovációhoz és az EIT UM által támogatott más területekhez kapcsolódóan. Ezenkívül a projekt célja olyan tehetséges emberek megkeresése, akik a városi innováció forrásaként szolgálhatnak a City Club számára (pl. a jövőbeli trendekhez, ötletekhez, kihívásokhoz kapcsolódóan). A projektek alábbi három része kulcsfontosságú elem a vállalkozók és helyi ökoszisztémák fellendítésében:

1) Kiváló minőségű tartalmak, valós tapasztalatok alapján.

2) A tudásanyag hozzáférhetősége és demokratizálása a MooC-n keresztül.

3) Digitális közösség.

A tudás ezen demokratizálása pozitívan fog hatni a digitális platform végfelhasználóira és a helyi üzleti ökoszisztémákra. A tevékenység elsősorban a potenciális vállalkozók számára nyújt segítséget, megkönnyítve a hozzáférést a releváns megoldásokhoz, szakértők tudásanyagához és új innovációkhoz. Ezen kulcskompetenciák elsajátítása jelentős társadalmi hatással bír, dinamikusabbá teszi a helyi üzleti ökoszisztémát és olyan gazdasági lehetőségeket teremt, amelyek hasznos az EIT Urban Mobility számára is.

A projektkonzorcium az alábbi partnerekből áll:

  • CARNET (Spanyolország)
  • ZONE KLASZTER (Magyarország)
  • BARCELONA METROPOLITAN AREA (AMB) (Spanyolország)
  • NEXTMOVE (Franciaország)
  • MOVEN (Spanyolország)

A projektről több információ az alábbi címen érhető el:

info@zonecluster.eu

 

Az EIT Urban Mobility

A Mobinno-experiences projektet az EIT Urban Mobility támogatja.

Az EIT Urban Mobility együttműködés célja az innovatív városi közlekedési megoldások elterjedésének felgyorsítása és a felhasználó központú, integrált és multimodális közlekedési rendszerekre való áttérés elősegítése. A városi közlekedés vezető európai innovációs közösségeként az EIT Urban Mobility, megkönnyíti a városok, az ipari szereplők, illetve a tudományos szféra közötti együttműködést a kutatás-fejlesztés és innovációs területén, annak érdekében, hogy közösen találjunk megoldást az városok legsürgetőbb közlekedési kihívásaira. A városok élő laborként történő felhasználása révén az ipari és tudományos partnerek be tudják mutatni, hogy hogyan lehet az új technológiákat alkalmazni a városok mindennapi közlekedési problémáinak megoldásában.