A Zalai Önvezető Jármű Klaszter találkozott a kínai-izraeli delegációval

2018. november 23-án a pekingi Haidan Kerületi Bizottság és az izraeli Tel Aviv-ból érkező Compass Ventures Group küldöttsége látogatást tett Budapesten, ahol többek között napirenden szerepelt a Zalai Önvezető Jármű Klaszter és annak céljainak bemutatása is.

2018. november 23-án a pekingi Haidan Kerületi Bizottság és az izraeli Tel Aviv-ból érkező Compass Ventures Group küldöttsége látogatást tett Budapesten, ahol napirenden szerepelt a tudományegyetemek, a Külgazdasági és Kereskedelmi Minisztérium, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs együttműködési lehetőségeinek feltárása, valamint a Zalai Önvezető Jármű Klaszter és annak céljainak bemutatása.

A látogatás célja többek között:

• A közös tudományos együttműködés kereteinek megteremtése.

• Egy kutatási és fejlesztési platform létrehozása közös projektekhez.

• A kínai-magyar együttműködésre alkalmas hazai infrastrukturális projektek azonosítása.

A háromnapos látogatás után a felek a következő fő területeket azonosították a lehetséges kínai-magyar-izraeli együttműködés alapjaiként:

• Extreme Light Infrastructure (ELI) projekt – Szegedi Tudományegyetem

• Egészségtudományok – Semmelweis Egyetem

• Autóipar – Zalaegerszegi Járműipari Tesztpálya (ZalaZONE)

Az izraeli Compass Ventures Group-ot a magyar állam felhatalmazta arra, hogy aktívan részt vegyen a kínai (HaiDian) -magyar kapcsolatok megerősítésében és a potenciális üzleti érdekek feltérképezésében.

 

Fotó: Zone Klaszter Nonprofit Kft.