Accelerator batch #2: Projektindító megbeszélés legjobb európai mobilitási startupokkal

Az EIT Urban Mobility’s Accelerator programjának második szakasza az egész Európából érkező start-up vállalkozások számára a cseh PowerHUB által szervezett virtuális indulással kezdődött. Az EIT városi mobilitási innovációs központjának keleti partnerei – a PowerHUB, a SPINLAB és a ZONE Klaszter öt kiválasztott vállalkozást támogat, és a következő hat hónapban gondoskodni fognak jövőbeli üzleti fejlődésükről.

  • A cseh BringAuto egy „last-mile” robot robotplatform, amely lehetővé teszi a rakomány szállítását, valamint a felépítmény különféle formákat is felvehet.
  • A magyarországi MET3R (Zencharge) rugalmas EV tárolókat összesít és szállít a flottaüzemeltetők és az energiaipari vállalatok számára.
  • A német Dashfactory biztonsági termékeket fejleszt és forgalmaz az egyéni mobilitás érdekében, kezdve a kerékpárok piacával – a Dashbike az első dashcam a kerékpárosok számára.
  • A lengyel FSE az elektromos könnyű haszongépjármű-megoldások innovatív szolgáltatója.
  • A német QLX (Smarttrass) új típusú infrastruktúra-tervező szoftvert fejleszt nD paraméteres struktúra modellezéssel, valós idejű vizualizációval és értékeléssel a korábbi és jobb döntésekhez, valamint egy teljesen új tapasztalattal az emberek bevonására.

Az Accelerator program ezen második fordulójában minden induló vállalkozásnak különböző céljai és elvárásai vannak, ezért kulcsfontosságú teljesítménymutatóikat a program elején megfogalmazott megoldásuk, szükségleteik és terveik alapján határozzák meg. Minden csapatot egy tapasztalt vezető mentor irányít, aki segítséget nyújt számukra a különböző technikai és üzleti kérdésekben. Ezenkívül szakértők részvételével megbeszélés sorozat biztosítja a csapatok számára a speciális know-how-t, például ügyfélközpontú megközelítést, értékesítést és marketinget.

Az Accelerator program első szakasza az Innovation Hub East-ben 2020-ban nagy sikert aratott a támogatott induló vállalkozások között, például a cseh TrackingForm08 startup – a közlekedési infrastruktúra (utak és sínek) állapotának nyomon követésére szolgáló technológia járművek mozgásával – számára elérhetővé vált, hogy pilot programot indítson Kladnóban és Prágában.

Sajtó elérhetőség:

Karolina Kramkova – E: karolina@powerhub.cz – T: +420 604 193 386