Az „Anti-Trash” megoldás kifejlesztése 2021-ben is folytatódik

City-Pinoeer-Electrobus

City-Pinoeer-Electrobus

Az „Anti-Trash” projekt február 9-én kezdte meg végrehajtását a 2021-es évre.

A partnerek megvitatták a 2020-ban elért eredményeket, valamint a 2021-re vonatkozó projektfeladatok ütemezését és végrehajtását.

A projekt célja egy integrált intelligens szemét felderítési és kármegelőzési megoldás kidolgozása a shared mobility és a tömegközlekedés üzemeltetői számára. A multidiszciplináris konzorcium kifejleszt és bemutat egy gépi látás alapú szemetet észlelő rendszert és egy levegőminőség-menedzsment rendszert, valamint olyan belső borítást is kifejleszt, amelyek alkalmasabbak a jármű közösségi járművekben történő használatára. Az EIT Urban Mobility együttműködéshez kapcsolódó innovációs projekt megvalósítása 2020-ban kezdődött.

Az Aalto Egyetem által vezetett határokon átnyúló partnerség magában foglalja az ipari, az egyetemi, a kutatás-fejlesztési és a városi partnereket, kiterjesztve a projekt átruházhatóságát és megismételhetőségét az EU egész területén. Ezek a partnerek:

A projekten belüli demonstrációs események kapcsolódnak az ügyfelek igényeihez és a kidolgozott megoldás megítéléséhez, hogy érvényesítsék annak fenntarthatóságát és életképességét a városi mobilitási megoldások piacán.

A ZONE Cluster támogatja a demonstrációs rendezvény felállítását és megvalósítását Zalaegerszeg városban. A rendezvény során az Electrobus Europe valódi városi környezetben fogja teszteli a buszukra telepített, a projekt során kifejlesztett megoldásokat.

2020-ban a kamera-érzékelő rendszert sikeresen telepítették az Electrobus elektromos buszára, a City Pioneerra. A buszt 2021 elején mutatták be a nagyközönségnek Székesfehérváron. Várhatóan ugyanezen típusú buszok fogják üzemeltetni a teljes „Anti-Trash” rendszert, amelynek véglegesítése az év végéig esedékes.