EIT UM Accelerátor esemény Prágában

Az EIT Urban Mobility Public Realm Accelerator program innovatív mobilitási megoldásokhoz nyújt támogatást,  amely jobb köz-területek, közös terek kialakítására és a lakosok jólétének javítására összpontosít az energia- és mobilitási szempontok figyelembevételével.
2022-től a Zone Cluster vezeti az  EIT Urban Mobility Public Realm Accelerator-t a SpinLabbal (Lipcse, Németország) és a PowerHubbal (Prága, Csehország) karöltve.

Az Accelerator program második offline eseményét tartotta október 10-én és 11-én a csehországi Prágában. Az esemény részeként a startupok fél napos tréninget kaptak pitching készségek és üzleti modell fejlesztésekről. Remek lehetőség volt ez a startupoknak, hogy hasonló gondolkodású emberek és befektetők előtt bemutatkozhassanak. Hétfőn este egy networking keretében új ismeretségeket kötöttünk és szakmai tippeket osztottunk meg egymással.

Részt vettünk a Disraptor Startup Summit-en, ahol a startupok a pitchelhettek és oszthatták meg a közönséggel az ötletüket. A Hidas, egy finn startup, az EIT Urban Mobility Energy és Public Realm Accelerator által accelerált vállalkozás a Disraptor pitch verseny döntőjében végzett, ami nagy megtiszteltetés számunkra, innen is gratulálunk nekik!